FIA maakt aanpassen Formule 1-motoren lastiger

Autosportfederatie FIA heeft het aanpassen van Formule 1-motoren lastiger gemaakt, zo berichtte Autosport. Ferrari, Mercedes, Renault en Honda mogen hun krachtbronnen op veiligheidsredenen en kosten aanpassen zonder dat het tokens kost. De FIA wil nu uitleg waarom zaken omwille van veiligheid aangepast worden.

De FIA gaf een verklaring uit: "Alle veranderingen aan de gehomologeerde motor op het gebied van betrouwbaarheid moeten met documentatie bij de FIA aangegeven worden en er moet een kopie hiervan naar de FIA F1 Engine distribution group gestuurd worden."

"Alle verzoeken, met de ondersteunende data, moeten acht dagen voordat de verbeterde krachtbron voor het eerst bij een evenement ingezet wordt gedaan worden en moeten het volgende bevatten: een complete uitleg van het falen (duidelijke foto's en wanneer en hoe het falen plaatsvond), onderdeelnummers voor de oude en nieuwe onderdelen, uitgebreide tekeningen van de nieuwe onderdelen, test- en onderzoeksresultaten die het gedane onderzoek ondersteunen, relevante ondersteunende informatie van externe leveranciers."