Rood aangelopen Fenerbahçe schenkt Galatasaray de titel

Galatasaray mag zich de kampioen van de Turkse competitie noemen na een misstap van naaste concurrent Fenerbahçe. Laatstgenoemde club speelde met 2-2 gelijk tegen İstanbul Başakşehir.

Wesley Sneijder greep de eerste prijs voor de neus van Dirk Kuyt vandaan. Kuyt verlaat Fenerbahçe deze zomer voor Feyenoord, waardoor hij in zijn laatste seizoen geen prijs kon meenemen naar Rotterdam.

Fenerbahçe liet op indrukwekkende wijze de punten liggen tegen İstanbul Başakşehir. De ploeg kwam al snel op een 0-2 achterstand door doelpunten van Mohamed Batdal. Via Diego en Pierre Webo kwam Fener nog wel terug in de wedstrijd, maar het was niet genoeg voor de drie punten.

In de slotfase van de wedstrijd werden vier spelers van Fenerbahçe weggestuurd met een rode kaart. Mehmet Topuz trapte na, Bruno Alves haalde een bal met zijn arm van de lijn en Pierre Webo onthoofde bijna een tegenstander. Ook Caner Erkin haalde het einde van de wedstrijd niet na protesten op de leiding.

Voor Sneijder is het de vijfde keer in zijn carrière dat hij landskampioen is geworden. Met Galatasaray kroonde hij zich voor de tweede keer tot de beste van Turkije. De andere landstitels verzamelde hij bij Ajax, Real Madrid en Internazionale.

Samenvatting van İstanbul Başakşehir - Fenerbahçe. Doelpunten en de rode kaarten, met als bonus de rode kaart van Webo op acht minuten van het filmpje. (Bron: YouTube)