Stephens schakelt V. Williams uit, Sharapova verslaat Kanepi

Voor Venus Williams is het enkelspel op Roland Garros al voorbij. De Amerikaanse tennisster, voormalig aanvoerster van de wereldranglijst, verloor maandag in de eerste ronde van haar landgenote Sloane Stephens, betrekkelijk kansloos zelfs. In de eerste set kon de 34-jarige routinier nog gelijke tred houden. Toen ze die in de tiebreak met 5-7 verloor, was het snel gedaan: 6-7 en 1-6.

Zeer verrassend was de zege van Stephens (22) op het Parijse gravel nu ook weer niet. De afgelopen drie jaar bereikte ze er de vierde ronde. Haar volgende tegenstandster is de Britse Heather Watson.

Maria Sharapova heeft maandag de tweede ronde bereikt van Roland Garros. De Russische tennisster, die op het Parijse gravel de titel verdedigt, had alleen in de tweede set het nodige te stellen met Kaia Kanepi uit Estland: 6-2 en 6-4.

Sharapova, die als tweede is geplaatst, was in die fase minder dominant en maakte meer fouten. Haar opponente kon daar echter onvoldoende van profiteren. De partij was binnen anderhalf uur voorbij.

De Duitse tennisster Annika Beck, die sinds kort wordt getraind door de Nederlander Mark Derksen, heeft maandag voor een verrassing gezorgd in de eerste ronde van Roland Garros. De 24-jarige Beck schakelde de als veertiende geplaatste Poolse Agnieszka Radwanska uit: 6-2 3-6 en 6-1.

In 2012 was Beck winnares van het juniorentoernooi van Roland Garros. Ze is de afgelopen tijd naar een 81e plaats op wereldranglijst gezakt. Omdat haar resultaten achterbleven, nam ze deze maand afscheid van haar coach Robert Orlik en koos ze voor Derksen. In de tweede ronde van het grandslamtoernooi in Parijs treft de Duitse haar landgenote Paula Kania.