NAC ook in Breda te sterk voor VVV

NAC Breda is een stap dichterbij handhaving in de Eredivisie. De ploeg was in Breda met 3-0 te sterk voor VVV Venlo en plaatst zich voor de finale. NAC verdedigde maandag in eigen huis een 1-0 voorsprong. De ploeg van Robert Maaskant won het eerste duel van VVV Venlo en had in Breda aan een gelijkspel genoeg om de nacompetitie een vervolg te geven.

Na vijf minuten kreeg de thuisploeg een grote mogelijkheid om de score te openen, maar Guyon Fernandez zag zijn inzet worden gekeerd door doelman Niki Mäenpää. De keeper was de enige speler van VVV die scherp aan de wedstrijd begon. De bezoekers speelden erg slordig, maar Mäenpää voorkwam dat het elftal verder in de problemen werd gebracht.

Vlak voor rust was het toch Fernandez die erin slaagde de bal achter de doelman van VVV te werken. De aanvaller profiteerde van geklungel in de verdediging van de uitploeg en tikte de bal uit een corner van dichtbij binnen.

In de tweede helft ging NAC gas geven. De thuisploeg greep de controle en liet VVV niet meer in hun spel komen. De kansen stapelden zich op voor de nummer zestien van de Eredivisie. Via Mats Seuntjes en Fernandez kreeg het elftal mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar Mäenpää hield zijn ploeg op de been.

Twintig minuten voor tijd viel het doek voor de ploeg uit Limburg. Divine Naah besliste het duel en scoorde op prachtige wijze de 2-0. De huurling van Manchester City drong het strafschopgebied binnen, omspeelde vier verdedigers en schoot de bal vervolgens rustig binnen.

Niet veel later gaf Fernandez de genadeklap. De aanvaller kreeg de bal op een presenteerblaadje na een goede actie van Seuntjes en faalde niet. Door de 3-0 overwinning gaat NAC Breda door naar de finale. De ploeg neemt het donderdag op tegen Roda JC.

Divine Naah scoort de 2-0 namens de thuisploeg. (PRO SHOTS/Erwin Spek)