Actie in Vondelpark voor behoud Radio 6

In het Vondelpark in Amsterdam zijn maandag enkele duizenden mensen afgekomen op een gratis concert, dat is georganiseerd door NPO Radio 6. De soul- en jazzzender is vanaf 1 januari alleen nog als digitaal themakanaal te horen, en de makers willen dat tegenhouden.

Het concert 'Keep the Soul& Jazz Alive, The Radio 6 Concert' wordt gepresenteerd door dj's Winfried Baijens en Angelique Houtveen. Artiesten die hun steun betuigen en in het Vondelpark optreden zijn onder anderen Giovanca, Mathilde Santing en saxofonist Benjamin Herman.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw nam het initiatief voor het concert. Bezoekers wordt gevraagd online een petitie te tekenen. Maandagmiddag hadden ruim 6000 mensen dat gedaan.

Volgens de NPO, die bezig is met een bredere bezuinigingsoperatie, levert Radio 6 te weinig op. Maar de vraag is wel in hoeverre de zender dat aan zichzelf heeft te wijten. Radio 6 vist met de mede-nadruk op soul namelijk in dezelfde vijver als Sublime FM. Een groot deel van de dag is er dan ook nagenoeg hetzelfde soort muziek op beide zenders te horen.

Actie in Vondelpark voor behoud Radio 6
Actie in Vondelpark voor behoud Radio 6 (Foto: ANP)