Radamel Falcao keert terug naar Monaco

Manchester United gaat niet verder met de van AS Monaco gehuurde Radamel Falcao. De Colombiaanse spits keert in de zomer terug naar Frankrijk.

Eerder vanavond meldde de BBC al dat United had besloten Falcao terug naar Frankrijk te sturen. De Engelse grootmacht heeft het hardnekkige gerucht inmiddels bevestigd. Op de officiële website laat United weten af te zien van de optie tot koop. Manager Louis van Gaal reageert in een korte reactie op het vertrek van de 29-jarige aanvaller.

"Falcao is een topprofessional en een goed mens", meldt Van Gaal in het statement van United. "Namens mezelf en iedereen bij de club wens ik hem het beste voor de toekomst." Falcao kwam medio 2014 op huurbasis naar Manchester, maar wist nooit te overtuigen. In 26 Premier League-optredens liet El Tigre het net slechts viermaal bollen.

Falcao maakte in het verleden furore als goaltjesdief bij FC Porto en Atlético Madrid. Medio 2013 stapte de international voor een miljoenenbedrag over naar Monaco. Na een redelijke eerste seizoenshelft sloeg begin 2014 het noodlot toe. Falcao liep een zware knieblessure op, een kwetsuur die hem uiteindelijk het wereldkampioenschap zou kosten.

Sinds zijn knieblessure is Falcao op zoek naar zijn supervorm van weleer. Het is nog maar de vraag of de voorhoedespeler zijn gloriedagen nog zal herbeleven. Misschien wel zijn meest memorabele wedstrijd is de UEFA Supercup tegen Chelsea FC uit het siezoen 2012/13. Falcao trof driemaal doel en gaf één assist in het duel met de Londenaren (1-4).

Radamel Falcao keert deze zomer weer terug naar AS Monaco. (PRO SHOTS/Reuters/Phil Noble)
Radamel Falcao keert deze zomer weer terug naar AS Monaco. (PRO SHOTS/Reuters/Phil Noble)