Olifant pakt camera af, maakt 'elphie'

Een foto die een 22-jarige Canadees online zette, gaat de hele wereld over. Christian LeBlanc was in Thailand een olifant bananen aan het voeren. Met zijn slurf graaide de olifant de fotocamera van de Canadees. Die stond ingesteld op continu fotograferen, waardoor een heuse 'elphie' werd gemaakt.

LeBlanc was eerder dit jaar samen met zijn vriendin op het Thaise eiland Koh Phangan. Daar kwamen ze een groep olifanten tegen. 'Voor 50 cent kon je een mand bananen kopen om aan de dieren te voeren. We besloten om een mandje te kopen', vertelt de Canadees aan CNN.

Kennelijk had de olifant niet genoeg aan de bananen die hij kreeg. Het dier zocht met zijn slurf naar meer voedsel. 'Voordat ik het doorhad, had hij mijn fotocamera te pakken.' Die sportcamera stond ingesteld op continu fotograferen. Dit zorgde voor foto's vanaf de slurf van de olifant. LeBlanc sluit niet uit dat de olifant wist wat hij deed. 'Olifanten zijn erg intelligent. Je gaat je zeker afvragen of het niet een bewuste actie was.'

De foto van LeBlanc de Thaise olifant is niet de eerste 'elphie' ooit. In mei vorig jaar ging een olifant in een Engels safaripark aan de haal met de mobiele telefoon van een bezoeker.