Goud voor judoka Polling op World Masters

Judoka Kim Polling heeft zondag de prestigieuze World Masters in Rabat gewonnen. De Nederlandse, die uitkomt in de klasse tot 70 kilogram, won de finale overtuigend van Yuri Alvear, de wereldkampioene van 2013 en 2014. Polling versloeg de Colombiaanse op yuko. 

Polling won eerder op de dag van Katarzyna Klys uit Polen, Gevrise Emane uit Frankrijk en Bernadette Graf uit Oostenrijk. Aan het toernooi in de Marokkaanse stad doen in iedere gewichtsklasse de beste zestien judoka's van de wereldranglijst mee. Polling is aanvoerster van de wereldranglijst, Alvear de nummer drie. Dit toernooi levert op het WK na, de meeste punten op voor kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Linda Bolder, die tegenwoordig uitkomt voor Israel, werd zevende. 

Er was ook tweemaal brons in Rabat. Noël van 't End won op overtuigende wijze brons in de klasse tot 90 kilogram. Hij gooide de Rus Kirill Denisov vlak voor het verstrijken van de tijd op zijn rug en won op ippon. Ook was er brons voor Roy Meyer in de klasse boven 100 kilgoram. Hij versloeg strijd om plek drie de Georgiër Levani Matiashvili. Meyer dwong twee straffen voor de Georgiër af. Dat bleek genoeg.

Guusje Steenhuis en Marhinde Verkerk gingen in de klasse tot 78 kilogram strijden om brons, maar verloren beiden dat gevecht. Steenhuis was verloor op waza-ari van Française Audrey Tcheumeo. Verkerk werd binnen een minuut op haar rug gelegd door Luise Malzahn uit Duitsland. 

Ook Henk Grol moest genoegen nemen met een vijfde plek. Hij verloor in de halve finales van de Azeri Elmar Gasimov en ging vervolgens in de strijd om brons onderuit tegen de Egyptenaar Ramadan Darwish.