Darter Wright in finale te sterk voor Klaasen

Darter Jelle Klaasen heeft, na zijn een kwartfinale plek zaterdag, vandaag de finale weten te halen van Player Championship 12. In de finale was Peter Wright echter met 6-1 te sterk voor The Cobra.

Klaasen begon de dag met zeges op Shaun Griffiths, Andy Boulton en Benito van de Pas. In de vierde ronde versloeg hij Adrian Lewis met 6-4, vervolgens gingen ook Mervyn King (6-4) en Simon Whitlock (6-1) eraan. In de finale was Wright echter te sterk voor de Nederlander. The Snakebite had een gemiddelde van 105,85 tegen 90,49 voor Klaasen.

Klaasen pakt met zijn finaleplek 5000 pond (7000 euro) en doet goede zaken voor kwalificatie voor de World Matchplay in juli. Hij is al zeker van deelname aan dit toernooi. Wright wint 10.000 pond (14.000 euro).

Darter Dirk van Duijenbode haalde de kwartfinale versloeg in de derde ronde Vincent van der Voort. Jeffrey de Zwaan, Jan Dekker, Christiaan Kist en Joey ten Berge verloren in de eerste ronde. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld waren niet aanwezig in Barnsley.

Van Gerwen en Barneveld zullen samen met de top van de PDC komende week afreizen naar Dubai voor de Dubai Darts Masters. Het volgende toernooi van de Pro Tour is 5 tot en met 7 juni in Nederland. De Dutch Dart Masters heeft dan plaats in Venray.

Uitslagen  Player Championship 12 - vanaf de vierde ronde

Vierde ronde
Adrian Lewis 4-6 Jelle Klaasen
Joe Cullen 1-6 Mervyn King
Brendan Dolan 6-3 Mensur Suljovic
Simon Whitlock 6-3 Alan Norris
Peter Wright 6-5 Darren Webster
Andy Jenkins 6-5 Ronnie Baxter
Dirk van Duijenbode 6-5 Stuart Kellett
Michael Smith 6-5 Phil Taylor

Kwartfinale
Jelle Klaasen 6-4 Mervyn King
Brendan Dolan 4-6 Simon Whitlock
Peter Wright 6-2 Andy Jenkins
Dirk van Duijenbode 2-6 Michael Smith

Halve finale
Jelle Klaasen 6-1 Simon Whitlock
Peter Wright 6-4 Michael Smith

Finale
Jelle Klaasen 1-6 Peter Wright