Golfer Luiten herpakt zich in laatste ronde, zege An

Golfer Joost Luiten heeft het BMW PGA Championship in het Engelse Virginia Water zondag met een uitstekende ronde afgesloten. In zijn vierde en laatste ronde had hij 67 slagen nodig (vijf onder par). Luiten noteerde zeven birdies en twee bogeys. In het klassement eindigde hij op een gedeelde elfde plaats, met in totaal 280 slagen.

Luiten speelde bijzonder wisselvallig tijdens het belangrijkste evenement van de Europese Tour. Op donderdag had hij 72 slagen nodig voor de achttien holes, vrijdag 67 en zaterdag 74. "Ik speelde vandaag eigenlijk gewoon solide. Raakte veel fairways en maakte in het middenstuk een paar goede putts. Helaas maakte ik ook twee bogeys. Al met al was het een goede week, zonder dat ik het gevoel heb dat ik goed heb staan spelen", reageerde Luiten.

De eindzege op de banen van Wentworth ging naar de 23-jarige Koreaan Byeong Hun An, die een recordscore van 267 noteerde (21 slagen onder par). Hij had zes slagen minder nodig dan de nummers twee Miguel Angel Jiménez en Thongchai Jaidee. De winnaar verdiende met de toernooizege ruim 833.000 euro.

Joost Luiten hier op archiefbeeld. (PRO SHOTS/Action Images)
Joost Luiten hier op archiefbeeld. (PRO SHOTS/Action Images)