Visser op 100 horden onder WK-limiet, Martina mist limiet 200 meter

Nadine Visser heeft zich zondag bij de FBK Games in Hengelo geplaatst voor de WK in Peking op de 100 meter horden. De 21-jarige atlete raffelde de race met hekjes af in 12,97, een persoonlijk record en onder de limiet voor de mondiale titelstrijd in augustus in de Chinese hoofdstad (13,00). Visser eindigde als derde in de race. De winst was voor de Wit-Russische Alina Talay in 12,70.

Sprinter Churandy Martina redde die limiet nog niet. Hij won de 200 meter in 20,66 en miste daarmee op 0,16 seconden de limiet voor zowel het WK, als de Spelen in Rio de Janairo.

De 31-jarige Martina is verlost van de slepende liesblessure die hem de afgelopen twee seizoenen vaak hinderde. In volle glorie rende hij over de atletiekbaan van Hengelo, maar de pure snelheid ontbeerde de voormalig Europees kampioen nog.

Op de 1500 meter liep de Keniaanse atleet Robert Biwott een beste wereldjaartijd op de 1500 meter. Hij won de race in het atletiekstadion van Hengelo in 3.33,64. De Oegandees Ronald Musagala liep naar de tweede plaats in 3.35,02. Anthony Kiptoo uit Kenia werd derde in 3.35,33.

Dennis Licht was de snelste Nederlander op de elfde plaats in 3.39,94. Die tijd lag ruim boven de limiet voor uitzending naar de WK in augustus in Peking (3.36,20).