Van Gaal en United laten Hull City degraderen

Manchester United heeft zondag in de laatste wedstrijd van het seizoen ervoor gezorgd dat Hull City is gedegradeerd uit de Premier League. De ploeg van manager Louis van Gaal speelde met 0-0 gelijk in Hull. De thuisploeg had alleen bij een overwinning nog kans gehad om degradatie te ontlopen.

Van Gaal moest bij de laatste wedstrijd van dit seizoen al snel wisselen. Ángel di María kon na 23 minuten niet verder. Adnan Januzaj kwam in het veld bij de ploeg waarin Daley Blind het hele duel speelde en geel kreeg. Robin van Persie kon United ook niet aan een treffer helpen. Van Gaal liet de spits het hele duel op de bank. Marouane Fellaini viel wel in, maar kon een kwartier later weer vertrekken met een rode kaart.

ManUnited sluit het seizoen door het gelijkspel af op de vierde plek, goed voor een plek in de voorronde van de Champions League. Een overwinning had voor Hull City overigens niet genoeg geweest, aangezien directe concurrent Newcastle United ook won.

De Nederlands getinte ploeg van manager John Carver boekte op de slotdag dan eindelijk een overwinning, tegen West Ham United: 2-0. Moussa Sissoko en Jonas Gutiérrez zorgden er met hun doelpunten in de tweede helft voor dat de 'Magpies' net boven de degradatiestreep eindigen.

Bij Newcastle stonden doelman Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita in de basis. Siem de Jong bleef op St. James' Park aan de kant. De ploeg van Carver was de afgelopen weken door een serie nederlagen steeds dieper in de problemen gekomen, maar redde zich op de valreep.