Trijntje eindigde op 14e plaats halve finale

Zangeres Trijntje Oosterhuis haalde met Walk Along de 14e plaats in de halve finale van het Eurovisiesongfestival. Ze kreeg 33 punten voor haar optreden. Dat blijkt uit de resultaten die in de nacht van zaterdag op zondag, na afloop van de finale, openbaar zijn gemaakt.

Trijntje haalde dinsdag met haar nummer Walk Along net zo veel punten als de Deense inzending, maar dat nummer kreeg van meer landen punten. Nederland kreeg in Wenen niet genoeg stemmen om bij de tien beste deelnemers te eindigen en ging niet naar de finale.

Finland was de hekkensluiter tijdens de eerste halve finale van de zangcompetitie. Het land eindigde met 13 punten op de 16e plaats. Ook Macedonië eindigde onder Nederland, met 28 punten. In de tweede halve finale eindigde Zwitserland onderaan, met slechts 4 punten.

Vakjury
In de puntentelling weegt het oordeel van de vakjury even zwaar als de televoting-resultaten. Opvallend is dat de vakjury opvallend positiever over Walk Along oordeelde dan de stemmende tv-kijkers. Zouden alleen de stemmen van de vakjury hebben geteld, dan had het nummer 70 punten gehaald en was het waarschijnlijk wél tot de finale doorgedrongen.