Darter Chisnall slaat toe in Barnsley

Darter Dave Chisnall heeft zich goed hersteld na zijn verloren halve finale de Premier League, waarin hij wedstrijdpijlen kreeg om Gary Anderson te verslaan. De Engelsman wist zaterdag in Barnsley Player Championship 11 op zijn naam te schrijven. In de finale was hij met 6-1 te sterk Ian White.

In Barnsley waren Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, James Wade en Anderson niet aanwezig. Phil Taylor was er wel, maar hij verloor in de vierde ronde van Ronnie Baxter. Chisnall begon de dag met een nipte zege op Joey ten Berge (6-5). Daarna werden Steve Hine, Andy Hamilton, David Pallett en Baxter verslagen. In de halve finale won hij met 6-4 van Nigel Heydon.

In de finale was Chizzy een maatje te groot voor White. Hij won met 6-1 en had een gemiddelde van 102,15. White had een gemiddelde van 99,06. In de halve finale tegen Jamie Lewis gooide White(6-3) nog een negendarter.

Jelle Klaasen was in Barnsley de beste Nederlander met een plek in de kwartfinale. The Cobra won in ronden drie en vier van respectievelijk Benito van de Pas en Christiaan Kist. Vincent van der Voort en Dirk van Duijvenbode haalden de tweede ronde. Mike Zuydwijk, Jeffrey de Zwaan, Jan Dekker, Jermaine Wattimena verloren net zoals Ten Berge in de eerste ronde.

Zondag is Player Championship 12. Opnieuw zullen dan 128 darters aan de oche verschijnen om deel te nemen aan een toernooi met een prijzenpot van 60.000 pond. De winnaar pakt 10.000 pond (13.500 euro) en de verliezend finalist moet genoegen nemen met de helft.

Uitslagen Player Championship 11 - vanaf vierde ronde

Vierde ronde
Adrian Lewis 5-6 Stephen Bunting
Ian White 6-0 Kyle Anderson
Jamie Lewis 6-3 Terry Jenkins
Mark Webster 6-2 Chris Dobey
Christian Kist 4-6 Jelle Klaasen
Nigel Heydon 6-1 John Bowles
David Pallett 1-6 Dave Chisnall
Ronnie Baxter 6-2 Phil Taylor

Kwartfinales
Stephen Bunting 3-6 Ian White
Jamie Lewis 6-3 Mark Webster
Jelle Klaasen 5-6 Nigel Heydon
Dave Chisnall 6-3 Ronnie Baxter

Halve finales
Ian White 6-3 Jamie Lewis 
Nigel Heydon 4-6 Dave Chisnall

Finale
Ian White 1-6 Dave Chisnall

Alle uitslagen zijn hier te vinden.