Guardini wint eerste etappe World Ports Classic

Andrea Guardini heeft de eerste etappe van de World Ports Classic gewonnnen. De Italiaan van Astana kwam in een massasprint als eerste over de meet. Yauheni Hutarovich en Kris Boeckmans eindigden respectievelijk als tweede en derde.

In de beginfase van de etappe, die begon in Rotterdam, wist een vijftal renners uit het peloton te demarreren, waaronder twee Nederlanders: Wesley Kreder  en Ronan van Zandbeek. Baptiste Planckaert, Andreas Stauff en Jelle Wallays maakten ook deel uit van de kopgroep. Nadat deze groep door het peloton ingelopen was, liet het peloton Astana-renner Ruslan Tleubayev en Wouter Mol van Join-S|De Rijke ontglippen. Deze renners hadden met acht kilometer voor de boeg nog een voorsprong van veertig seconden, uiteindelijk bleek dit niet groot genoeg en werden zij twee kilometer voor de finish ingerekend. In de daaropvolgende massasprint in de straten van Antwerpen was de 25-jarige Italiaan niet te kloppen, Guardini boekte hiermee zijn zevende zege van het seizoen.

De tweede en tevens laatste etappe gaat in tegenovergestelde richting: Antwerpen-Rotterdam. Guardini verdedigt in die etappe een voorsprong van vier seconden op Hutarovich en zes seconden op Boeckmans.