Boogschutter Van der Ven gaat voor goud op Spelen

Boogschutter Rick van der Ven gaat met een duidelijk doel naar de Europese Spelen in Baku, namelijk een gouden medaille. De Spelen worden van 12 tot en met 28 juni gehouden, waarbij de boogschutters van 17 tot en met 22 juni in actie komen.

"Natuurlijk heeft iedereen van ons zin in de eerste Europese Spelen", zegt Van der Ven tegenover de organisatie van Baku 2015. "Als je het goud pakt ben je de eerste winnaar ooit op de Europese Spelen, dat staat mooi." De Nederlandse boogschutter, in Londen in 2012 verrassend goed voor de vierde plek op de Olympische Spelen, is inmiddels uitgegroeid tot een absolute wereldtopper. Onlangs voerde hij de wereldranglijst zelfs aan, daarop is hij nu gepasseerd door drie Zuid-Koreanen.

Verwacht wordt dat Van der Ven vooral concurrentie krijgt van de Duitser Florian Kahllund, de nummer vijf van de wereld. "Ons doel is natuurlijk om goud te winnen, met het team of individueel...of het liefst allebei", zo is de Nederlander duidelijk over zijn ambities. "Het is een hele eer om voor je land uit te komen, maar uiteindelijk schiet je voor jezelf, het land komt op de tweede plek."

Als alles volgens plan verloopt gaan Van der Ven, Sjef van den Berg en Mitch Dielemans op 18 juni strijden om de medailles in de landenwedstrijd. Op 22 juni worden de medailles verdeeld in het individuele toernooi bij de mannen, waar FOK!sport uiteraard verslag van zal doen.