Hansen wint koninginnenrit Noorwegen

Wielrenner Jesper Hansen heeft vrijdag de koninginnenrit in de ronde van Noorwegen op zijn naam geschreven. De etappe voerde over 185 kilometer van Skien naar Rjukan, met een flinke klim op 20 kilometer voor de aankomst als scherprechter. De Noor Hansen demarreerde een kilometer voor de top uit een vluchtersgroep en kwam solo aan de meet, met 47 seconden voorsprong op landgenoot Edvald Boasson Hagen.

Tinkoff-Saxo-coureur Hansen veroverde met zijn ritwinst ook de gele leiderstrui. Hij neemt het tricot over van Alexander Kristoff, de Noor die de eerste twee etappes won.

Beste Nederlander in Rjukan was Marco Minnaard. De renner van Wanty-Groupe Gobert eindigde op anderhalve minuut als 21e. Zaterdag krijgen de renners een relatief vlakke etappe voor de kiezen, van Rjukan naar Geilo.