Fortuinlijke zege NAC Breda in Venlo

Niet zonder geluk heeft NAC Breda vrijdagavond de eerste wedstrijd tegen VVV-Venlo in de nacompetitie gewonnen. In Limburg zegevierde de Brabantse eredivisieploeg met 1-0. Het doelpunt viel in de dertigste minuut en kwam op naam van Guyon Fernandez. De thuisploeg, en met name aanvaller Melvin Platje, was nogal onfortuinlijk in de afronding. Maandag is de return in Breda.

Absoluut dieptepunt van de wedstrijd in Venlo was een woeste trap van de inmiddels beruchte NAC-speler Joeri de Kamps in de onderbuik van Jeffrey Altheer. Arbiter Siemen Mulder deed de keiharde charge af met geel daar waar donkerrood op zijn plaats was geweest. De Kamps kreeg in de afgelopen competitie twaalf keer geel. Altheer speelde na de 'aanslag' nog wel even door, maar moest zich op slag van rust toch laten vervangen.