De Graafschap zet Go Ahead Eagles opzij in nacompetitie

Go Ahead Eagles staat met één been weer in de Eerste divisie, nadat het vrijdagavond op bezoek bij De Graafschap verloor met 1-0 in de play-offs om degradatie. De voetbalclub uit Deventer liet de thuisploeg in de beginfase komen en loerde op de counter. In de vijfde minuut was het Tarfi die namens de Superboeren mocht uithalen, maar was het keeper Cummins die redding kon brengen.

Aan de andere kant was Glynor Plet die dichtbij de openingstreffer was voor Overijsselse vereniging. Ook Lambooij kon geen doeltreffen, omdat de paal in weg stond voor de middenvelder van Go Ahead.

Na de theepauze was opnieuw Tarfi gevaarlijk namens De Graafschap, maar zag zijn vrije bal maar net over de doellat vliegen van de bezoekers. Tim Janssen leek even later de Achterhoekers alsnog op voorsprong te brengen, maar zag Cummins zijn inzet keren.

Ruim tien minuten voor het einde deed Ted van der Pavert het thuispubliek joelen van vreugde door een hoekschop binnen te koppen: 1-0. Aanstaande maandag vindt de return plaats in Deventer, in de Adelaarshorst.

Deniz Turuc (Go Ahead Eagles) in duel met Karim Tarfi (De Graafschap). (PRO SHOTS/Erik Pasman)