Kredietbeoordelaar S&P positiever over Nederland

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) is positiever geworden over de economische vooruitzichten van Nederland. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de 'rating' van stabiel naar positief.

Volgens de kredietbeoordelaar vertoont de economie in Nederland op steeds meer vlakken herstel, onder meer door een stijging van inkomens en de verbetering van de arbeidsmarkt. Ook wordt er weer meer geïnvesteerd. Door de positieve verwachting is de kanséén op drie dat de beoordeling, die nu op AA+ staat, de komende 24 maanden omhoog gaat als de economische verwachtingen voor de middellange termijn blijven verbeteren.

S&P verlaagde de rating van Nederland in november 2013 naar de huidige AA+. Dat iséén stap onder de hoogst haalbare beoordeling: AAA (Triple A). Bij de twee andere toonaangevende kredietbeoordelaars, Moody's en Fitch, behield Nederland de afgelopen jaren wel de hoogst haalbare status. Een hogere kredietbeoordeling kan het goedkoper maken om geld te lenen op de financiële markten.

S&P positiever over Nederland
Kredietbeoordelaar S&P positiever over Nederland (Foto: ANP)