Verstappen: "Kon mezelf niet zo snel terug vinden"

Max Verstappen zette gistermiddag een puike prestatie neer in Monaco. Tijdens de eerste vrije training op het stratencircuit pakte onze landgenoot uiteindelijk de tweede plaats. Verstappen was erg blij over deze hoge klassering.

"Ik kon mezelf niet zo snel vinden en scrolde naar boven en zag P2. Dat was een mooi moment. Het was een goede ronde voor mijn gevoel en de tijd bewees dat het echt zo was", liet de jonge coureur in een reactie weten.

Ook Franz Trost, teambaas van Scuderia Toro Rosso, was zeer tevreden met het resultaat van de jongeling. "We weten dat Max Verstappen een zeer, zeer, getalenteerde en bijzondere jongen is. Ik was zeer onder de indruk van hoe hij zijn training opbouwde en de fantastische tijd die hij neerzette in de eerste vrije training."

In de tweede sessie eindigde Verstappen iets lager. Zijn teamgenoot Carlos Sainz jr. was op dat moment wel een fractie sneller. Desondanks is Scuderia Toro Rosso tevreden, al begint morgen het echte werk pas. "We moeten realistisch zijn, er staan teams voor ons die het dubbele budget hebben van Scuderia Toro Rosso. Het is niet makkelijk om tegen ze te strijden, maar we hebben een goede auto en twee zeer snelle coureurs", besloot Trost.