De Ontsnapping krijgt mogelijk Amerikaanse remake

Op zaterdag 30 mei beleeft De Ontsnapping haar Portugese première in het theater van Guia, een plaatsje in de Algarve. In aanwezigheid van Portugese crew en diverse hoogwaardigheidsbekleders zullen zo’n 200 gasten, waaronder mogelijk de Nederlandse ambassadeur, de vertoning bijwonen. Het is na Nederland en België het derde land waar de film met Isa Hoes in de hoofdrol binnen een maand te zien is. Daar zal het niet bij blijven; diverse landen hebben interesse getoond in de rechten en de producenten zijn zelfs in gesprek over een Amerikaanse remake.

De Ontsnapping draait sinds 30 april in 119 Nederlandse bioscopen en passeerde gisteren de grens van 200.000 bezoekers. De verfilming van de gelijknamige bestseller van Heleen van Royen draait om Julia; een uitgebluste vrouw die haar geluk hoopt terug te vinden in zonnig Portugal. Naast Isa Hoes spelen Edwin Jonker, Kees Boot, Rik Mayall, Ellen Schoeters, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Gouden Kalf-winnares Abbey Hoes rollen in de film.

De regie van De Ontsnapping was in handen van Ineke Houtman (Toen Was Geluk Heel Gewoon: De Film). Het scenario werd geschreven door Mirjam Oomkes (De Groeten van Mike) en Olga Ponjee (Feuten). De camera is in handen van Jeroen de Bruin (De Marathon, Soof). Van het boek, dat in 2006 verscheen, werden al ruim een kwart miljoen exemplaren verkocht.