Geplaatste tegenstanders voor Haase en Bertens op Roland Garros

Kiki Bertens en Robin Haase hebben pittig geloot voor de eerste ronde van Roland Garros. Beide spelers zijn gekoppeld aan een geplaatste speler. Bertens neemt het op tegen oud-winnaar Svetlana Kuznetsova en Haase werd gekoppeld aan US Open-winnaar Marin Cilic.

Bertens heeft in Parijs veel punten te verdedigen. Vorig jaar haalde ze als qualifier de vierde ronde. Een gunstige loting was daarom extra welkom geweest, maar Rafael Nadal koppelde haar aan de Russische winnares van 2009. Bertens en Kuznetsova hebben in één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Tijdens het WTA-toernooi in Auckland van 2013 was Bertens destijds de betere. 

Titelverdedigster Maria Sharapova werd gekoppeld aan Kaia Kanepi en Serena Williams trof een qualifier. Haar zus Venus mag het opnemen tegen Sloane Stevens. De complete loting van de dames is hier te vinden. 

Haase moet in de eerste ronde aantreden tegen de als negende geplaatste Cilic. De Kroaat staat onderling 3-0 voor tegen Haase. Cilic was na zijn winst op de US Open maanden uitgeschakeld met een armblessure. Sinds zijn rentree won hij vier van zijn zeven wedstrijden.

De nummer één van de wereld, Novak Djokovic, en negenvoudig kampioen Rafael Nadal kunnen elkaar al in de kwartfinales tegenkomen. Nadal is als zesde geplaatst in Parijs, zijn laagste geplaatste positie ooit op Roland Garros. Bij zijn debuut in 2005 werd hij als vierde geplaatst, vervolgens stond hij altijd in de top drie van de plaatsingslijst. Djokovic stuit in de eerste ronde op Jarkko Nieminen en Nadal op Quentin Halys. Roger Federer moet tegen een qualifier. Dat zou Igor Sijsling kunnen zijn, die zich nog kan plaatsen voor het hoofdtoernooi.

De complete loting van de heren is hier te vinden.