Rukkers minder kans op prostaatkanker

Goed nieuws voor mensen wier bladwijzers enkel bestaan uit sites die je liever niet met je moeder bekijkt en voor mensen die wel vaker dan eens per jaar op hun verjaardag een beurt krijgen! Jullie maken minder kans op prostaatkanker, dus je pielemuisje blijft het wat langer doen. 

Uit langlopend onderzoek van de Harvard Medical School blijkt dat mensen die hun kleine vriend met regelmaat gebruiken 22% minder kans hebben om prostaatkanker te ontwikkelen. 18 jaar lang volgden wetenschappers 32.000 mannen tussen de 20 en 49 jaar en zelfs met aftrek (pun intended) van corrigerende factoren als andere diëten en levensstijlen is het verschil aan te tonen. Mannen die per maand gemiddeld 21 keer of vaker tot een hoogtepunt kwamen, bleken minder kans te maken op de ziekte dan mannen die slechts 4 tot 7 keer per maand in actie kwamen. 

Hoe ejaculatie bijdraagt aan de bescherming tegen prostaatkanker is nog niet helemaal duidelijk, maar laten we wel wezen: dat maakt ons natuurlijk helemaal niet uit. Dit artikel kan je vanavond gewoon gebruiken om eroverheen te mogen! Geen dank.