Foo Fighters laatste band bij Letterman

De Foo Fighters hebben opgetreden tijdens de allerlaatste Late Show van David Letterman. Dat verklapten de muzikanten vooraf op Twitter. 'De laatste keer op dit podium', schreven ze bij een groepsfoto in de bekende studio in New York.

Volgens Deadline heeft de band het nummer Everlong gespeeld, op verzoek van Letterman zelf. Ze speelden dat nummer jaren geleden ook, toen Letterman na een hartoperatie voor het eerst weer op de buis verscheen. Met de uitzending van woensdag meegeteld, heeft Letterman 6.028 afleveringen van de Late Show gemaakt.

De laatste uitzending wordt woensdagavond laat (lokale tijd) uitgezonden. De opnames waren, zoals altijd, in de namiddag. Eén fragment (zie hieronder) is alvast online gezet: de laatste entree van Letterman. Te zien is hoe Letterman onder luid applaus het podium oploopt en moeite heeft zijn enthousiaste publiek stil te krijgen.

Sterren
Wie er precies opduiken in de laatste aflevering, is nog geheim, maar rondom de opnames werden allerlei beroemdheden gespot bij het Ed Sullivan Theater, waar de show wordt opgenomen. Zo liepen Chris Rock, Steve Martin, Alec Baldwin en Barbara Walters naar binnen. Jesse Seinfield en zijn vrouw Jessica deelden via twitter en selfie die ze maakten bij het theater.

CNN Money weet te melden dat diverse sterren de gebruikelijke Top 10 voorlazen. Ook was er een videoboodschap van de vier oud-presidenten en de huidige president Barack Obama. De uitzending duurde langer dan normaal: 1 uur en 17 minuten. Maar CBS zendt de aflevering volledig uit. Concurrent Conan O'Brien (NBC) zei in zijn show: 'Trust me, I want you to record this show, but please switch over and watch Dave.'

Afgelopen weken schoven veel beroemdheden voor het laatst aan bij Letterman. Hij kondigde zijn pensioen in april vorig jaar aan. The Late Show With David Letterman loopt sinds 1993 bij CBS. Voor die tijd, vanaf 1982, was hij te zien bij NBC met Late Night With David Letterman. De 68-jarige talkshowhost wil meer tijd aan zijn gezin besteden.