Bertens uitgespeeld in Neurenberg

Kiki Bertens is woensdag op het WTA-toernooi van Neurenberg in de tweede ronde uitgeschakeld. De tennisster uit Wateringen moest in een partij van drie uur buigen voor de Kazachse Joelia Poetintseva (6-4 5-7 7-5).

Bertens verloor de eerste set en keek ook in het tweede bedrijf al snel tegen een achterstand aan. Ze knokte zich echter terug naar de setwinst. In de derde set kwam Bertens op een 5-2-voorsprong, maar daarna gaf ze de wedstrijd alsnog uit handen.

Maandag leek Bertens nog een meevaller te hebben, toen de als eerste geplaatste Duitse Andrea Petkovic in de eerste ronde geblesseerd moest opgeven. Daardoor trof Bertens in de tweede ronde de lager geklasseerde Poetintseva, die op de wereldranglijst vijftien plaatsen onder de Nederlandse staat.

Na de nederlaag kan Bertens zich gaan opmaken voor Roland Garros. Ze is als enige Nederlandse rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi van het grand slam, dat zondag begint.