Hogenkamp verspeelt matchpoints en verliest in kwalificatie Roland Garros

Richel Hogenkamp is in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Roland Garros uitgeschakeld. De als 15e geplaatste in het kwalificatietoernooi verspeelde vier matchpoints en ging met 2-6, 7-6(7) en 8-6 onderuit tegen de Yafan Wang uit China. Nadat Hogenkamp in het voorjaar wel zich wist te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Australian Open, houdt het in Parijs net zoals vorig jaar na één kwalificatiewedstrijd al op. 

Hogenkamp begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set met 6-2. In de tweede set leek er ook niets aan de hand. Op 3-3 wist de Wang te breaken en op 5-4 kon ze de partij uitserveren, maar mede door twee eigen fouten werd het 5-5. In de tiebreak die volgde liet Hogenkamp vier matchpoints onbenut. Wang kwam terug van een 6-2 achterstand en bracht via een winnend dropshot de partij in evenwicht.

In de beslissende set was het Wang die twee keer een break voor kwam, waarna Hogenkamp zich terugvocht. In een zwaarbevochten servicegame van Hogenkamp op 6-6 plaatste Wang de beslissende break en maakte de partij uit via een snelle lovegame. 

Door de uitschakeling van Hogenkamp is Kiki Bertens de enige Nederlandse vrouw op Roland Garros. Zij is rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema.