'Terugtrekken Van Praag nog prematuur'

Michael van Praag trekt zich zo goed als zeker terug als kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap. De KNVB-preses wil ruimte maken voor de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein, die de afgelopen maanden meer steun vergaarde onder de 209 bij de wereldvoetbalbond aangesloten landen. Dat melden bronnen rond de FIFA woensdag aan de Volkskrant.

Waarschijnlijk geeft ook Luis Figo de strijd op en stopt hij met zijn campagne. Ali Bin Al-Hussein zou in dat geval de enige overgebleven rivaal zijn van zittend FIFA-president Sepp Blatter.

Update 9.30 uur

Michael van Praag wil nog niet bevestigen dat hij zich terugtrekt als kandidaat voorzitter van de FIFA. "Zoals reeds bekend was een discussie tussen de kandidaten over een eventuele krachtenbundeling voorzien", laat het team rond hem weten. "Het gemeenschappelijk doel is verandering teweeg brengen bij FIFA. Het is goed dat daar een steeds bredere coalitie voor is. Daar is het ons nu om te doen. Het is wat ons betreft te prematuur om te spreken welke kandidaat de beste papieren heeft."

Volgens de Volkskrant trekt de preses van de KNVB zich zo goed als zeker terug als uitdager van Sepp Blatter. Hij zou ruimte maken voor de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein, die meer steun zou hebben vergaard bij de 209 leden van de wereldvoetbalbond die op vrijdag 29 mei hun stem mogen uitbrengen. Luis Figo. de derde uitdager, zou het voorbeeld van Van Praag volgen.