Ziyech overvallen door oproep voor Oranje

Voor Hakim Ziyech kwam de oproep voor het Nederlands elftal dinsdag volkomen onverwacht. "Nu moet ik mijn vakantie uitstellen, maar dat heb ik er graag voor over", zei de 22-jarige middenvelder van FC Twente op de website van zijn club. "Ik had er helemaal geen rekening mee gehouden."

Ziyech meldt zich maandag in Hoenderloo, waarna hij dinsdag voor het eerst meetraint met de selectie van bondscoach Guus Hiddink. "Ik heb een paar keer bij Jong Oranje gezeten, maar dit is toch een mooie stap hoger", zei Ziyech. "Je staat met de beste spelers van Nederland op het veld en dat is iets wat iedere voetballer wil. Ik hoop op een mooie week bij Oranje en natuurlijk wil ik ook een goede indruk achterlaten, maar ik heb mezelf voorgenomen er ook van te genieten."

Oranje bereidt zich in Hoenderloo voor op de EK-kwalificatiewedstrijd in Letland van 12 juni. Een week eerder oefent het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten. Naast Ziyech mogen ook Steven Berghuis (AZ), Tjaronn Chery (FC Groningen) en Davy Pröpper (Vitesse) hopen op een debuut in Oranje.

Ziyech verrast door oproep voor Oranje (Pro Shots/Erwin Spek)
Ziyech verrast door oproep voor Oranje (Pro Shots/Erwin Spek)