De Bakker en Sijsling door in kwalificaties Roland Garros

Tennisser Thiemo de Bakker heeft dinsdag de tweede ronde bereikt van de kwalificaties voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De Bakker was in de openingsronde in twee sets te sterk voor de Duitser Andreas Beck: 6-4 en 7-6 (6).

De Bakker, de mondiale nummer 134, leek op weg naar een snelle zege. Hij kwam na winst in de eerste set met een break voor in het tweede bedrijf. Die gaf De Bakker echter uit handen, waarna hij in die tiebreak alsnog de zege greep. In de tweede kwalificatieronde treft De Bakker de Spanjaard Roberto Carballes Baena, die de Duitser Peter Gojowczyk in drie sets klopte (3-6, 6-4 en 6-2). Carballes Baena is de nummer 179 van de wereld.

Igor Sijsling heeft het goede voorbeeld van De Bakker gevolgd. De Amsterdammer drong net als zijn landgenoot door tot de tweede ronde in het kwalificatietoernooi van Roland Garros. De Amerikaan Mitchell Krueger (ATP-288) werd in drie sets verslagen: 4-6, 7-6 (1) en 6-1. In de tweede ronde speelt Sijsling tegen de winnaar van de partij tussen de Duitser Alexander Zverev ([2], ATP-85) en Horacio Zeballos (ATP-144) uit Argentinië.