Toro Rosso: fabriekssteun nodig voor volgende stap

Het Formule 1-team Toro Rosso is ambitieus voor de toekomst. Het opleidingsteam van Red Bull wil graag meedoen met de topteams, maar dat kan alleen als het een autofabrikant aan zich bindt, zo meldde teambaas Franz Tost aan crash.net. Renault heeft interesse in de renstal die vroeger onder de naam Minardi heette.

Tost: "De geschiedenis van ons team is in te delen in twee periodes. Van 2006 tot en met 2009 kregen we alle ontwerpen en onderdelen van Red Bull Technologies. Daarna zijn de reglementen aangepast en was dat niet meer toegestaan. De tweede periode begon met het op poten zetten van afdelingen voor de aerodynamica, technologie, ontwerp, productie, noem maar op. Dat proces om een infrastructuur te creëren wordt eind dit jaar afgerond."

Tost roemt het werk van James Key en zijn team die competitieve auto's af kunnen leveren, maar dat is nog niet voldoende. "Voor een volgende stap zijn we afhankelijk van de samenwerking met een autofabrikant. Zonder die steun is het moeilijk om de prestaties te bereiken die benodigd zijn om in de voorhoede mee te doen. Dat is het plan voor Toro Rosso, voor het team kan het positief zijn."

Dit jaar rijden Max Verstappen en Carlos Sainz jr. voor Toro Rosso. Zij kunnen dit seizoen regelmatig wedijveren met grote broer Red Bull Racing.