West Bromwich Albion geeft kampioen Chelsea klop

Het duel draaide om de eer en de wedstrijdpremie. Die waren beide voor West Bromwich Albion. De thuisploeg won met 3-0 van Chelsea, dat Fàbregas rood zag krijgen.

In een wedstrijd waarin niets meer op het spel stonden vierden Ivanovic en Hazard vooraf een feestje. De back speelde zijn driehonderdste wedstrijd voor Chelsea, waarvan zijn tweehonderdste competitieduel. De Belg stond aan de start van zijn honderdste competitietreffen in het shirt van The Blues.

Niet alleen de mijlpalen voor het tweetal zorgde vooraf voor blijdschap bij Mourinho. De Portugees kon Diego Costa weer eens opstellen. De spits begon in de basisopstelling en moest toezien hoe West Bromwich Albion na negen minuten op voorsprong kwam. Berahino vond het uiterste gaatje achter Courtois en schoot raak voor de 1-0.

Na een half uur ontstond er ondanks de geringe belangen een flink opstootje. Eerst kreeg Costa geel, waarna Fabregas een bal op wat pratende spelers van West Bromwich schoot, met rood voor de middenvelder als gevolg. Daarna bleef de sfeer even gespannen, waarna ook Fletcher en Olsson nog geel kregen.

In het eerste kwartier van de tweede helft sloeg West Bromwich Albion twee keer hard toe. Eerst legde Terry Berahino neer in het strafschopgebied, waarna de spits zelf vanaf de stip raak schoot voor zijn tweede goal, 2-0. Na een uur werd de wedstrijd definitief beslist.

Brunt kreeg een korte corner aangespeeld, waarna de middenvelder Courtois klopte in de korte hoek. Daarmee kwam West Bromwich Albion op 3-0 en had Chelsea niets meer om voor te voetballen. Mourinho bracht Nathan Aké en debutant Brown nog in het veld, maar ook dat duo kon niets meer aan de naderende nederlaag veranderen.

Door de nederlaag wordt Chelsea niet het zevende Engelse team dat de grens van negentig punten slecht. Voor West Bromwich Albion betekent de zege een mooi resultaat. De thuisploeg was dit seizoen pas het derde team dat Chelsea een nederlaag toebracht.

Cesc Fàbregas ziet rood. (PRO SHOTS/Action Images via Reuters)