Darter Murnan verrast in Crawley met zege, Van Gerwen haalt halve finale

Een verrassende winnaar zondag bij Player Championship 10 in Crawley. Darter Joe Murnan wist zijn eerste toernooi bij de PDC te winnen door in de finale Dave Chisnall te verslaan, het werd 6-4.

Murnan staat 73e op de Order of Merit bij de PDC en verloor zijn tourkaart afgelopen jaar. Begin dit jaar haalde hij al de kwartfinale tijdens de German Darts Championship en pakt nu de hoofdprijs. Met deze zege maakt hij ook een goede kans om zich de kwalificeren voor de World Matchplay in juli.

The Bolton Ace begon met een overwinning op Vincent van der Voort, daarna volgden zeges op Adam Hunt, Dimitri van den Bergh, Josh Payne en Stephen Bunting. In de halve finale ging Daryl Gurney eraan met 6-3.

Beste Nederlander in Crawley was Michael van Gerwen. Hij werd in de halve finale met 6-4 uitgeschakeld door Chisnall. Zaterdag haalde Van Gerwen ook de halve finale. Phil Taylor, de winnaar van zaterdag, werd in de derde ronde al uitgeschakeld door Chizzy.

Volgend weekeinde zijn Player Championship 11 en 12. Opnieuw zullen dan 128 darters aan de oche verschijnen om deel te nemen aan een toernooi met een prijzenpot van 60.000 pond. De winnaar pakt 10.000 pond (13.500 euro) en de verliezend finalist moet genoegen nemen met de helft.

Uitslagen Player Championship 10

Vierde ronde
Michael van Gerwen 6-2 Benito van de Pas
Andrew Gilding 6-5 Jim Walker
Keegan Brown 6-2 Ian Moss
Dave Chisnall 6-5 Andy Smith
Stephen Bunting 6-3 Gary Anderson
Joe Murnan 6-5 Josh Payne
Brendan Dolan 6-1 John Part
Daryl Gurney 6-4 Mark Webster

Kwartfinale
Michael van Gerwen 6-2 Andrew Gilding
Dave Chisnall 6-4 Keegan Brown
Joe Murnan 6-3 Stephen Bunting
Daryl Gurney 6-5 Brendan Dolan

Halve finales
Dave Chisnall 6-4 Michael van Gerwen
Joe Murnan 6-3 Daryl Gurney

Finale
Joe Murnan 6-4 Dave Chisnall

Alle uitslagen zijn hier te vinden.