Arsenal slaat aanval Man United af

Arsenal heeft de aanval van Manchester United op plek drie afgeslagen. De Londense ploeg behaalde op Old Trafford een gelijkspel: 1-1.

Manchester United had in de eerste helft het betere van het spel en kreeg dan ook meerdere mogelijkheden. Na tien minuten bediende Juan Mata spits Falcao, die zijn schot via Laurent Koscielny naast zag gaan. Arsenal kon in die fase weinig anders doen dan tegenhouden.

De verdiende voorsprong kon niet uitblijven. Na een halfuur spelen nam Manchester United dan ook de leiding via Ander Herrera. De Spanjaard schatte een voorzet van Ashley Young op waarde en passeerde David Ospina: 1-0. Het had in de eerste helft beslist kunnen worden, maar onder anderen Falcao slaagde er niet in om de tweede treffer voor de ploeg van Louis van Gaal te forceren. Zijn kopbal, op aangeven van Mata, miste kracht. Bovendien werd de Colombiaan bestraft wegens duwen van Koscielny.

Na rust kwam Arsenal meer in het spel en dat leidde tot gevaarlijke situaties voor het doel van De Gea. De doelman maakte een puntertje van Olivier Giroud onschadelijk, nadat de Fransman wegdraaide bij Marcos Rojo. De verdediger was even later de reddende engel toen hij Aaron Ramsey van scoren afhield.

Manchester United moest een kwartier voor tijd verder zonder De Gea, die geblesseerd het veld verliet. Victor Valdes maakte zo zijn debuut in de Premier League en moest acht minuten voor tijd vissen. Een schot van Theo Walcott werd door invaller Tyler Blackett van richting veranderd, waardoor Valdes op het verkeerde been stond.

In de slotfase kregen beide teams nog kansen, maar Robin van Persie schoot bijvoorbeeld over het doel van Ospina. Arsenal stelde met de 1-1 de derde plaats in de Premier League vrijwel veilig.

Walcott schiet de 1-1 binnen. (PRO SHOTS/Action Images via Reuters)