FC Ingolstadt 04 voor het eerst in Bundesliga

FC Ingolstadt 04 is zondag voor het eerst in de clubgeschiedenis gepromoveerd naar de Bundesliga. Tegen RB Leipzig in de 2. Bundesliga was een punt voldoende, maar het werd zelfs 2-1.

De Zuid-Duitsers kwamen na vier minuten al op achterstand door een doelpunt van Dominik Kaiser. Op slag van rust herstelde Australisch international Mathew Leckie het evenwicht. Een kwartier voor tijd zorgde Stefan Lex voor de definitieve bevrijding.

De promotie van het kleine Ingolstadt is verrassend. De afgelopen jaren speelde de club een marginale rol op het tweede niveau van Duitsland, maar dit seizoen vielen alle puzzelstukjes op de plaats. Met een begroting van slechts 8,5 miljoen euro is het geen hoogvlieger.

Ingolstadt wordt ondersteund door Audi, onder meer het stadion is naar de autofabrikant vernoemd. Maar een vergelijk met VfL Wolfsburg gaat mank. Daar vloeit het geld rijkelijk met hulp van Volkswagen, maar bij Ingolstadt houdt men de hand op de knip.

Darmstadt, Karlsruher SC en Kaiserslautern maken volgende week op de laatste speeldag uit wie er als tweede club naar de Bundesliga promoveert. Onderin dreigt degradatie voor FSV Frankfurt, waar voormalig ADO-verdediger Tom Beugelsdijk onder contract staat.