Hahn: "Gaf een beetje wrang gevoel"

Warner Hahn wordt dit seizoen door Feyenoord verhuurd aan PEC Zwolle. Zondagmiddag treft hij de Rotterdammers in het Zwolse IJsseldelta Stadion.

De goalie hoopt dat hij volgend seizoen een kans krijgt onder de lat bij Feyenoord. Doordat Kenneth Vermeer naar Rotterdam kwam, waren de kansen op speelminuten voor Hahn verkeken. "Dat gaf wel een beetje wrang gevoel. Maar zo is het leven, dat is topsport, dat hoort erbij. Het is gewoon slikken en weer doorgaan", vertelt Hahn in gesprek met NOS.

"Ik wil laten zien dat ik uiteindelijk eerste doelman van Feyenoord wil worden. Veel wedstrijden spelen en ervaring opdoen. Dat heb ik nu gedaan, het zijn er dertig ongeveer. Een mooi aantal, maar ik wil meer", aldus een ambitieuze doelman, die met PEC Zwolle dit seizoen de bekerfinale verloor van FC Groningen.

Het smaakt naar meer en dat betekent dat Hahn naar Feyenoord wil. "Aan de ene kant heb ik het hier bij PEC prima naar mijn zin, maar aan de andere kant is het wel een droom om eerste keeper te worden van Feyenoord."

Maar ook dat is niet vanzelfsprekend in de ogen van Hahn. "Als zij zeggen: 'Vermeer blijft nog hier', dan heb ik wel het liefst dat ik wedstrijden blijf spelen."


Trainer Fred Rutten van Feyenoord heeft na de afgang afgelopen maandag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-4) ingegrepen in zijn defensie. Centrale verdediger Terence Kongolo (21) dient zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op de bank te beginnen. Routinier Joris Mathijsen (35) is zijn vervanger. Volgens Rutten misten met name zijn jonge spelers achterin tegen Vitesse lef en durf. Op het Rotterdamse middenveld neemt Tonny Vilhena de plek in van de geschorste Karim El Ahmadi.

Bij PEC Zwolle is verdediger Thomas Lam geschorst. Zijn vervanger is Trent Sainsbury. Voor doelman Warner Hahn, gehuurd van Feyenoord, is het een speciale wedstrijd.

Feyenoord is met een overwinning verzekerd van de derde plaats, goed voor Europees voetbal in het komende seizoen. PEC Zwolle, bezig aan het beste seizoen in de eredivisie in de clubhistorie, heeft zich al geplaatst voor deelname aan de play-offs om een Europees ticket. Voor trainer Ron Jans is het zijn vierhonderdste wedstrijd als coach in de eredivisie.