Uitslag Moto3 Grand Prix van Frankrijk

Romano Fenati heeft op het Bugatti-circuit van Le Mans de Grand Prix van Frankrijk in de Moto3 gewonnen. De 19-jarige Italiaan, vorig jaar vijfde in het WK, zette zijn vijfde startplek dankzij een sterke race om in zijn eerste overwinning van het seizoen.

De beste start kwam op naam van de Italiaan Niccolo Antonelli, die van plek zeven opstoomde naar de leiding. Francesco Bagnaia, gestart als derde, ging in zijn kielzog mee, terwijl polesitter Fabio Quartararo een paar plekken verloor. Al snel onstond een kopgroep van acht man, waarbij ook Enea Bastianini - gestart als achttiende - en vooral Romano Fenati zich in de strijd om de leiding mengden. 

Vanwege de vreemde kwalificatie, de regen zorgden voor problemen bij veel toppers, moest kampioenschapsleider Danny Keny vanaf de 30e plek starten, terwijl ook Brad Binder en Efren Vazquez achteraan stonden. Binder en Vazquez gingen in de eerste ronde onderuit, Kent stoomde ronde na ronde naar voren. 

Met negen ronden te gaan was de aansluiting van de 21-jarige Brit bij de kopgroep definitief, waarbij hij direct Isaac Viñales, Jakub Kornfeil en Antontelli inhaalde. Twee ronden later kreeg het thuispubliek een grote teleurstelling te verwerken, doordat de jonge Quartararo vanaf de vierde plek onderuit ging. Het leverde een gat op tussen Fenati, Bastianini, Bagnaia en Kent, die zich nog verder op kon werken. De slotronden leverden een hevig gevecht op, waar Fenati uiteindelijk als winnaar van uit de bus kwam, voor Bastianini, Bagnaia en Kent.