Advocaat is er bijna met Sunderland

Trainer Dick Advocaat heeft Sunderland bijna behouden voor de Premier League. De Hagenaar speelde zaterdag met zijn ploeg gelijk tegen Leicester City (0-0).

Sunderland, waar Patrick van Aanholt weer een basisplaats had, verdedigt volgende week tijdens de laatste speelronde een voorsprong van drie punten op Hull City, dat verloor bij Tottenham Hotspur (2-0). Beide ploegen treffen een sterke tegenstander. De spelers van Magic Dick nemen het op tegen landskampioen Chelsea. Hull City stuit op het Manchester United van trainer Louis van Gaal.

Sunderland bekleedt de zestiende plaats van de ranglijst. De formatie heeft ook nog een puntje meer dan Newcastle United, dat verloor van Queens Park Rangers (2-1). Leroy Fer maakte het winnende doelpunt voor de club, die net als Burnley al gedegradeerd is.

Tottenham Hotspur heeft zaterdag goede zaken gedaan op White Hart Lane, door Hull City te verslaan met 2-0, waardoor het nog steeds op koers ligt voor een Europa League-ticket.

De eerste helft waren beide elftallen voortvarend van start gegaan. Zowel de manschappen van Tottenham als Hull kregen de nodige kansen om op voorsprong te komen. Na een kwartier spelen had N’Doye kunnen scoren namens de bezoekers, maar faalde opzichtig.

Lamela had de Londense formatie in een zetel kunnen helpen, nadat Ex-Ajacied Eriksen de vrijstaande Argentijn kon bereiken met een lage crosspass. De Zuid-Amerikaan had het vizier niet op scherp staan, waardoor hij niet eens zijn voet tegen de bal kon zetten.

In het tweede bedrijf begon Tottenham wat meer te komen, wat resulteerde in een treffer van Chadli, die na een steekpass van Lamela kon scoren in de 54e minuut: 1-0. Zeven minuten daarna kon Rose van dichtbij de doelpunten productie zelfs verdubbelen: 2-0.

Hull City probeerde vervolgens met man en macht wat te doen aan de achterstand, maar op een spectaculaire poging (prachtige omhaal) van Fazio na, konden The Tigers geen vuist meer maken.