Intxausti wint etappe in Ronde van Italië

De Spaanse wielrenner Beñat Intxausti (Movistar) heeft zaterdag de achtste etappe in de Ronde van Italië gewonnen. Hij soleerde op de lange slotklim naar het skioord Campitello Matese naar de ritzege. Na 186 kilometer had hij twintig seconden voorsprong op nummer twee Mikel Landa.

De koers werd zaterdag gekleurd door Steven Kruijswijk, die vroeg in de etappe de aanval koos. Hij reed alleen weg uit het peloton en kreeg later hulp van de Colombiaan Carlos Betancur en later de Belg Kristof Vandewalle. Hun voorsprong op het peloton liep op tot meer dan negen minuten. Op de slotklim koos Betancur als eerste de aanval, maar die werd overtuigend gepareerd door Kruijswijk. Hij werd 4 kilometer voor de finish ingehaald door de latere winnaar. Kruijwijk finishte uiteindelijk als 23e, ruim twee minuten na Intxausti.

Klassementsleider Alberto Contador, die nog last heeft van een schouderblessure door een val in de zesde etappe, werd op de klim uitgedaagd door zijn concurrenten Fabio Aru en Richie Porte maar het drietal fnishte bij elkaar. Het groepje met de favorieten eindigde op 35 seconden van de ritwinnaar. Door twee bonificatieseconden vroeg in de etappe bouwde Contador zijn voorsprong op Aru zelfs uit tot vier tellen