VVV schakelt FC Oss uit

VVV-Venlo mag nog steeds hopen op een nieuw seizoen in de eredivisie. De club uit Limburg schakelde vrijdagavond FC Oss uit in de eerste ronde van de play-offs voor promotie en degradatie. In de eigen Koel hield VVV de Brabanders op 0-0. Dat was voldoende, omdat de ploeg afgelopen maandag in Oss wel won: 1-2.

FC Oss dacht in de 33e minuut op voorsprong te komen toen keeper Niki Mäenpää van VVV na een doelpoging van Istvan Bakx met bal en al in zijn doel viel. Scheidsrechter Richard Liesveld en zijn assistenten zagen vreemd genoeg niet dat de bal de doellijn ruimschoots had gepasseerd. De winnaar van de derde periodetitel drong ook aan in de tweede helft maar wist Mäenpää niet nogmaals te passeren.

VVV vervolgt de play-offs met twee wedstrijden tegen de nummer zestien van de eindklassering van de eredivisie. NAC Breda staat nu op die positie, maar kan zondag nog worden gepasseerd door Go Ahead Eagles.