Curaçao oefent tegen Suriname in Almere

De nationale voetbalploegen van Curaçao en Suriname treffen elkaar komende woensdag in het stadion van Almere City voor een officieuze oefeninterland. Voor Curaçao, dat onder leiding staat van Patrick Kluivert, geldt de wedstrijd als voorbereiding op de ontmoeting van volgende maand met Cuba in de WK-kwalificatie.

De Surinaamse ploeg van trainer Dean Gorré hoopt binnenkort toestemming te krijgen om ook tijdens officiële interlands voetballers met een dubbele nationaliteit op te stellen. De formatie kan dan beschikken over spelers van Surinaamse afkomst die in Nederland of elders op hoog niveau spelen.

Curaçao rekende anderhalve maand geleden af met Montserrat in de WK-kwalificatie. Daryl Lachman (FC Twente), Charlton Vicento (Willem II), Felitciano Zschusschen (NAC Breda) en Papito Merencia (ADO Den Haag) maakten deel uit van het keurkorps van Kluivert. Gorré heeft onder meer Lorenzo Davids, Gianni Zuiverloon, Milano Koenders, Evander Sno, Roland Alberg, Lorenzo Burnet en Fabian Sporkslede opgeroepen voor de oefeninterland tegen Curaçao, die om 19.00 uur begint.