Letterman ontvangt bekenden in slotshows

De Amerikaanse talkshowhost David Letterman neemt volgende week afscheid. In zijn laatste talkshows ontvangt hij gasten die hem al jaren trouw zijn, meldt Hollywood Reporter. De allerlaatste aflevering is komende woensdag.

De afgelopen weken maakten verschillende grote namen al hun opwachting in het programma. President Barack Obama, oud-president Bill Clinton en acteurs Steve Martin, Will Smith en Tom Hanks kwamen langs. Donderdagavond is George Clooney aanwezig, vrijdag is Oprah Winfrey één van de gasten.

Maandag zal Tom Hanks voor de zestigste keer zijn opwachting maken in een show van Letterman. Eddie Vedder verzorgt een optreden. Bill Murray, de eerste gast ooit in een show van David, komt dinsdag voor de 44e keer langs. Voor de grote finale op woensdag zijn nog geen gasten bekend gemaakt, maar het belooft een uur vol verrassingen te worden, met een top tien van de beste gasten.

Pensioen
De 68-jarige Letterman heeft sinds 1982 een late night-talkshow op de Amerikaanse tv. Hij begon bij de zender NBC met Late Night with David Letterman. In 1993 maakte hij de overstap naar CBS, waar hij meer dan 4.200 afleveringen van de Late Show presenteerde. Bekende onderdelen van het programma zijn de Stupid Pet Tricks en de Top 10. Ook de moeder van Letterman, inmiddels 93 jaar, verscheen jarenlang regelmatig in het programma. Eind jaren 90 was de Late Show een tijdlang in Nederland op tv te zien; eerst bij RTL 5, later bij FOX.

In april 2014 maakte de talkshowhost bekend dat hij met pensioen gaat. Hij wil meer tijd aan zijn gezin kunnen besteden. Vanaf september neemt Stephen Colbert, bekend van The Colbert Report, het CBS-programma over.