EL: Uitslag Dnipro Dnipropetrovsk - Napoli

Dnipro Dnipropetrovsk heeft donderdagavond de voetbalwereld verbaasd door Napoli in eigen huis te verslaan met 1-0, waardoor het zich plaatste voor de finale van de Europa League.

De club uit de Oekraïne hadden een ware muur opgetrokken rondom het eigen strafschopgebied om de Italiaans ploeg buiten de deur te houden. En die opzet bleek in de eerste helft maar al te goed te werken. De formatie uit Napels had grote moeite om de goed georganiseerde Oost-Europeanen te verontrusten.

Linksback Ghoulam was de enige die zich af en toe leek te onttrekken aan het oog van de hechte defensie van het elftal uit Dnipropetrovsk. Leek, want de Franse vleugelverdediger wist dan wel op te stomen aan de linkerkant, waarbij hij rechtsback Fedetskiy kon passeren, maar kon dan altijd weer rekenen op dubbele dekking van Douglas en Kankava.

Na de theepauze kreeg Dnipro een enorme kans via Luchkevych, die goed anticipeerde op een steekpass van Konoplyanka. De middenvelder besloot uit te halen, maar zag zijn inzet behoorlijk ver naast de paal van Andújar verdwijnen. Het bleek een voorbode, want in de 58e minuut kon Seleznyov na een crosspass van Konoplyanka de bal achter Andújar werken: 1-0.

Een kwartier voor het einde had Lopez nog even de gelijkmaker, en dus verlenging, op zijn schoen. Maar Boyko wist ter nauwer nood de bal in een uiterste poging weg te tikken. Matheus was namens de thuisploeg vervolgens zelfs nog even dichtbij de 2-0, maar trof de kruising.

In de slotfase zette Napoli alles op alles, maar konden zij geen bres meer slaan in het IJzeren gordijn, waardoor Dnipro zich plaatste voor finale van de Europa League in Warschau.