EL: Uitslag Fiorentina - Sevilla FC

Voor het tweede achtereenvolgende jaar staat Sevilla FC in de finale van de Europa League. De Spanjaarden wonnen met 0-2 bij Fiorentina. Daarmee herhaalt Sevilla het kunststukje van 2006 en 2007. Ook toen stond de club twee keer op rij in de finale van het tweede toernooi van Europa. Beide keren slaagde Sevilla erin om de cup mee naar huis te nemen. Op 27 mei neemt Sevilla het in Warschau op tegen Dnipro Dnipropetrovsk.

In een levendige openingsfase en in een sfeervol Florence opende Fiorentina va banque. Nog binnen het kwartier leidde dat tot de eerste grote kans. Een kopbal van Rodríguez werd alleen op katachtige wijze gered door reservedoelman en uitblinker Rico.

Terwijl Fiorentina blafte, beet Sevilla. De bezoekers maakten aan alle twijfels een einde toen Bacca van dichtbij de 0-1 binnentikte. Vijf minuten later deed verdediger Daniel Carriço er nog een schepje bovenop door de 0-2 achter Neto te lopen.

Hoewel het tweeluik allang en breed gespeeld was, bleef Fiorentina knokken voor een doelpunt. Maar ook een strafschop van Ilicic mocht niet baten. De penalty werd huizenhoog over geschoten. Daardoor is het Sevilla en niet Fiorentina dat aanspraak maakt op de gouden bonus.

Vanaf dit seizoen valt er naast de eer, het prijzengeld en de cup namelijk een extra hoofdprijs te verdienen in de Europa League. Naast de eer, het geldbedrag en de cup plaatst de winnaar van het tweede Europese toernooi zich namelijk voor de groepsfase van de Champions League van volgend seizoen. De kans is dan ook groot dat Spanje volgend jaar met vijf clubs vertegenwoordigd is in het kampioenenbal, omdat de Andalusiërs vijfde staan in de Primera División.

Éver Banega (Sevilla) met twee tegenstanders van Fiorentina. (PRO SHOTS/Marca)
Éver Banega (Sevilla) met twee tegenstanders van Fiorentina. (PRO SHOTS/Marca)