Suicide Squad: een betere blik op Katana

Nadat het DC Comics-personage Katana zo ongeveer tegelijkertijd haar eerste verschijning kreeg in de tv-serie Arrow en bleek onderdeel te zijn van de film Suicide Squad, hebben we nog niet zo veel van haar gezien. DC topman Geoff Johns bracht daar echter via zijn Instagram verandering in, door een foto van de held (of schurk) te posten.

De Japanse Katana, in Arrow nog gespeeld door Rila Fukushima, wordt in Suicide Squad vertolkt door Karen Fukuhara. Haar naam komt logischerwijs van haar katana, een zwaard met de naam Soultaker, zo genoemd omdat het soms de zielen van zijn slachtoffers absorbeert. Omdat er van de mythologie achter Suicide Squad nog niet zo veel bekend is, is het niet duidelijk of dat ook een eigenschap van het zwaard in de film is.

De foto gepost door Johns lijkt simpelweg een vergroting van de eerder vrijgegeven groepsfoto, maar toont ons wel iets beter hoe Fukuhara er in haar outfit uitziet.

 

#Katana in #SuicideSquad played by the amazing @KarenFukuhara

Een foto die is geplaatst door Geoff Johns (@geoffjohns0) op13 Mei 2015 om 5:06 PDT

Suicide Squad vertelt over een groep superschurken die bij wijze van taakstraf gevaarlijke klusjes opknappen voor de overheid. Een mogelijke verhaallijn voor deze film is dat de groep een ontsnapte Joker moet zien op te sporen. De opnames voor de film vinden op dit moment plaats voor een release in augustus volgend jaar.