Beker voor voetbalsters FC Twente

De voetbalsters van FC Twente hebben woensdag in het stadion van ADO Den Haag de KNVB Beker veroverd. De ploeg van trainer Arjan Veurink versloeg in de finale het vrouwenteam van Ajax met 3-2. Ajax won vorig jaar de beker.

De vrouwen van Twente sloten het seizoen alsnog af met succes, want afgelopen vrijdag waren ze de titel in de BeNe League nog misgelopen. De club uit Enschede werd dit seizoen wel voor het derde jaar op rij landskampioen.

Twente dicteerde de wedstrijd in de eerste helft en nam een voorsprong van 2-0 dankzij treffers van Shanice van de Sanden en Jill Roord. Chantal de Ridder bracht de spanning terug door na ruim een uur spelen de 2-1 te maken, maar toen Ellen Jansen in de 88e minuut de 3-1 liet aantekenen, leek Twente op rozen te zitten. Door een treffer van Kelly Zeeman in de 89e minuut kreeg de club uit Enschede het toch nog even benauwd in blessuretijd.