Supergirl tv-serie start in november

De Amerikaanse tv-zender CBS heeft bekend gemaakt wanneer zij gaan starten met de tv-versie van Supergirl. De serie zal vanaf november worden uitgezonden op maandagavonden, wat betekent dat comic-fans in de VS op maandag twee tv-series in hun agenda kunnen zetten; de FOX-serie Gotham werd in het afgelopen seizoen ook op maandagen uitgezonden.

De start van de serie, en die van enkele anderen, werd bekend toen CBS hun voorlopige herfstschema onthulde. De serie wordt gevolgd door Scorpion, dat zijn tweede seizoen beleeft, en neemt het tijdslot van The Big Bang Theory over, dat naar de donderdag verhuist. CBS maakte ook de officiële synopsis bekend:

Supergirl is een actie-avonturendrama gebaseerd op het DC Comics-personage Kara Zor-El (Melissa Benoist), Supermans (Kal-El) nicht die, na twaalf jaar op Aarde haar krachten geheim te hebben gehouden, eindelijk besluit haar bovenmenselijke gaven te accepteren en de held te zijn die ze altijd was voorbestemd te worden. De twaalfjarige Kara ontsnapte van de gedoemde planeet Krypton met de hulp van haar ouders op hetzelfde moment als de baby Kal-El. Beschermd en opgevoed op Aarde door haar pleeggezin, de familie Danvers, groeide Kara op in de schaduw van haar pleegzus, Alex (Chyler Leigh) en leerde ze haar krachten te verbergen om haar identiteit verborgen te houden. Jaren later, op vierentwintigjarige leeftijd, woont Kara in National City als assistent van mediamagnaat Cat Grant (Calista Flockheart), die net de voormalige Daily Planet-fotograaf Jimmy Olsen (Mehcad Brooks) heeft aangenomen als haar nieuwe art director. Kara kan haar geheim echter niet langer bewaren wanneer Hank Henshaw (David Harewood), topman bij een supergeheim bureau waar haar zus ook werkzaam is, hun hulp inroept om de stad te beschermen van duistere dreigingen.

Supergirl promo-afbeelding (CBS)