Müller baalt van Bayern en van wissel

Aanvaller Thomas Müller van Bayern München baalde dinsdagavond na de uitschakeling in de halve finales van de Champions League flink. De Duitse kampioen won weliswaar met 3-2 van Barcelona, maar door de zware verliespartij vorige week in Camp Nou (3-0) is het Europese avontuur toch voorbij. "Het is heel ergerlijk dat we zelf zoveel kansen hebben gemist en de doelpunten van Barcelona zomaar hebben weggeven door defensieve fouten", mopperde Müller, die zelf een kwartier voor tijd nog wel voor 3-2 zorgde.

Evenals in de uitwedstrijd in Spanje werd Müller in de slotfase opnieuw gewisseld, weer voor Mario Götze. Mede door die herhaalde wissel ging de Duitse topscorer in de Champions League (28 goals) boos naar de kant. Hij liet zich na afloop echter niet verleiden tot kritiek op coach Pep Guardiola.

Aanvoerder Philipp Lahm roemde de aanhoudende steun van het thuispubliek. "We durfden ook te geloven in een stunt, maar het is onmogelijk om de aanvallers van Barcelona 90 minuten lang in bedwang te houden."