'Prik ook jongens tegen baarmoederhalskanker'

Ook jongens moeten worden gevaccineerd tegen het HPV-virus, dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. Onderzoekers van het VU Medisch Centrum stellen dat ook zij baat hebben bij de bekende baarmoederhalskankerprik voor meisjes.

De prik zou ook werken tegen kanker in de keel en erogene zones als de anus en de penis. Die laatste twee kankersoorten komen minder vaak voor, maar volgens het VUmc vaak genoeg om zo'n prik voor jongens de moeite waard te maken. Dat zeggen onderzoekers woensdag in het AD en De Telegraaf, op basis van onderzoek dat in het British Medical Journal verschijnt.

Vorige maand pleitte viroloog Ab Osterhaus bij BNR er al voor om ook jongens in te enten.

De Gezondheidsraad heeft het voorstel van het VU Medisch Centrum 'onder de aandacht'. Wanneer de raad, die advies uitbrengt aan minister Edith Schippers, het voorstel in behandeling neemt, is nog niet duidelijk.

'Prik ook jongen tegen baarmoederhalskanker'
'Prik ook jongen tegen baarmoederhalskanker' (Foto: ANP)

Hieronder een berg linkjes naar vage onderzoeken, niet kloppende junk science, beschuldigingen dat mensen die het nut inzien van vaccinatie wel betaald zullen worden om dit te zeggen en bronnen die geen echte bron zijn. Non-discussie in 3.. 2.. ....

Update:

Opvallende bronnen-die-geen-echte-bron-zijn (lijst kan worden aangevuld naarmate meer onzinbronnen gepost worden):

http://healthwyze.org/ - Site die helemaal draait om alternatieve geneeskunde en hierbij échte geneeskunde wegzet als slecht. Eigen agenda prima, maar feiten hoef je daar niet te zoeken natuurlijk. Lezen vanuit humoristisch oogpunt kan natuurlijk wel. Vooral het stuk over hoe kanker kan worden genezen met kaas is hilarisch.

http://www.globalresearch.ca/ - Site voor gekkies die geloven in World Domination. Amerika sponsort het IS terrorisme en probeert stiekem de hele wereld te veroveren is maar een van de alugekkieclaims die de site maakt. Paranoid much?

http://wanttoknow.nl/ - Site voor complotgekkies. Zo zijn er zeer wetenschappelijk ogende artikelen over het belang van communicatie met aliens: http://www.wanttoknow.nl/agenda/#het-belang-van-buitenaards-contact en het genezen van kanker met alöe (  )

Harry Sylvia Videler / Boinkk.nl - Gevaarlijke gek die mensen abrikozenpitten aansmeert om hun kanker te genezen.

> http://www.ninefornews.nl/ - Waar verslaving wordt opgelost door terug te gaan naar je leven als Azteek, kanker wordt genezen door groene thee en buitenaardse ruimteschepen die energie uit de zon stelen.

> http://vaccinatieraad.nl/ - gebruikt doelbewust een titel die doet denken dat het om een wetenschappelijk onderbouwde of officiële site gaat. In werkelijkheid is het een blogje dat onder anderen het Shaken Baby Syndroom ontkent. Er is bij de ervaringen op die site geen enkel bewijs dat de problemen afkomstig zijn van vaccins. Anti-vaxxers site pur sang.