Cast compleet voor opnames Dick Maas' Prooi

Naast Sophie van Winden (Kenau, Overspel) en Julian Looman zijn nu ook Rienus Krul en Victor Löw (Michiel de Ruyter) toegevoegd aan de cast van Prooi. Ook cabaretiers Pieter Derks en Owen Schumacher zullen te zien zijn in de nieuwe film van regisseur/scenarist Dick Maas (Moordwijven, Sint). Bijrollen zijn voor onder anderen Rutger de Bekker, Jessica Zeylmaker en Mamoun Elyounoussi. Ze krijgen allemaal op geheel eigen wijze te maken met een losgeslagen, bloeddorstige leeuw die zijn tanden in Amsterdam zet. De opnames zijn inmiddels begonnen, naar verwachting verschijnt de film in april 2016 in de bioscoop.

Prooi wordt wederom een mengeling van actie, spanning en humor; ingrediënten die zo kenmerkend zijn voor Dick Maas, zegt producent Dave Schram  van Shooting Star Film Company. “Het wordt de spectaculairste Nederlandse thriller ooit!”.

Het verhaal:
Na de vondst van een gruwelijk vermoord boerengezin net buiten Amsterdam, tast de politie in het duister over de mogelijke dader. Lizzy, een dierenarts van Artis, denkt echter te weten wat de bloederige verminkingen kan hebben aangericht: een forse, agressieve leeuw. Ze stuit vooral op ongeloof en er is een tweede bloedbad nodig voordat de autoriteiten instemmen met het rigoureuze plan van een Engelse leeuwenjager om het monster te pakken te krijgen. De jacht is geopend…

Prooi wordt geproduceerd door Shooting Star Filmcompany in samenwerking met Parachute Pictures. Dutch FilmWorks zal de distributie verzorgen. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Dutch FilmWorks en SBS Broadcasting.